Zoete aardappel-linzensoep met een Thais tintje

Bijgewerkt: 30 sep 2018

Voordat ik veganist was zag je me niet snel in de weer met linzen. Ik begin deze bruine vrienden echter steeds meer te waarderen! In deze fijne maaltijdsoep matchen ze goed met de zoete aardappel en koriander. De sugar snaps geven de soep een knapperige bite. Enjoy! :-)


What you need...

- 250 g linzen

- Een grote zoete aardappel

- Een rode ui

- Handje sugar snaps

- 200 ml kokosmelk

- Sojasaus

- 1,5 el rode currypaste

- Een halve limoen

- Koriander

- Olie om in te bakken


How to...

Giet de linzen af en spoel ze af met koud water. Snijd de rode ui in ringetjes en smoor 10 minuten op middelhoog vuur in de olie (ik gebruikte zonnebloemolie). Schil intussen de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg de currypasta toe aan de uien en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de aardappelblokjes, linzen en 600 ml water toe. Breng aan de kook en laat minimaal 10 minuten zachtjes doorkoken. Kook intussen de sugar snaps 2 minuten, zodat ze gaar zijn maar nog altijd krokant. Snijd deze in reepjes. Als de zoete aardappel gaar is kun je de soep pureren tot een gladde massa. Roer tot slot de kokosmelk, sojasaus en limoensap door de soep heen. Serveer met de sugar snaps en wat koriander.



  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon