Wraps met tempeh shoarma

Ik was nooit fan van vlees, maar vond shoarma altijd wel erg lekker voor ik vegetariër werd. Toen ik shoarma kruiden tegenkwam in de supermarkt dacht ik: dat kan tempeh ook! Zo gezegd, zo gedaan. Wraps met vegan shoarma en een pittig avocado sausje ;)



What we need... (2-3 personen)

- 200 g tempeh

- Zakje shoarma kruiden (bijv. Verstegen)

- 1 portobello

- 1 rode paprika

- 1 rode ui

- 2 avocado's

- 2 teentjes knoflook

- 1/4 jalapeño peper

- 1 el ketjap

- Wraps (ik gebruikte de meergranen wraps van de AH)

- 3 el soyayoghurt

- 1 el citroensap

- Zout / peper

- Olijfolie of kokosolie om te bakken

- Sla, tomaat, komkommer voor erbij


What to do...

Snijd de tempeh in dunne, smalle plakjes. Breng intussen water aan de kook. Stoom de tempeh 20 minuten door de tempeh in een vergiet boven kokend water te hangen (met de deksel erop). Maak intussen de marinade door de helft van het zakje shoarma kruiden te mengen met drie eetlepels water, een el ketjap en een teentje geperste knoflook. Meng de gestoomde tempeh door de marinade en laat minimaal een half uur intrekken.


Snijd de portobello, paprika en rode ui in smalle reepjes. Ontpit de avocado en doe in een blender of keukenmachine. Voeg hier de citroensap, soyayoghurt, jalapeño peper en een teentje geperste knoflook bij en mix tot je een gladde saus hebt. Voeg naar smaak zout en peper toe.


Verwarm de olie in een pan. Bak eerst de tempeh en de portobello 5 minuten en voeg daarna de paprika en rode ui toe om vervolgens nog kort mee te bakken. Besmeer de wraps met een laagje avocadosaus en beleg met de shoarma en groenten.



:-)

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon