Verse pasta met spinazie-roomsaus en walnoten

De Albert Heijn heeft sinds kort vegan verse pasta in het assortiment. Die wilde ik natuurlijk proberen! De vulling van kikkererwten, linzen en rozemarijn klonk een beetje apart, maar oh wat was het lekker. De rozemarijn gaf de pasta net dat beetje extra en combineerde perfect met de spinaziesaus. Goedgekeurd! :)



What we need... (voor 2 personen)

- Een pakje Mezzelune - een andere pasta kan natuurlijk ook

- 1 ui

- 1 teentje knoflook, fijngeperst

- 1 tl oregano

- 200 g spinazie met Alpro (uit de diepvries)

- 125 g champignons

- 100 ml kookroom op basis van soja

- Handje verse spinazie

- Handje fijngehakte walnoten

- Olijfolie om in te bakken

- Eventueel: zout / edelgistvlokken


What to do...

Snipper de ui en snijd de champignons in grove stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de oregano. Bak de champignons kort mee en voeg vervolgens de diepvries spinazie toe. Wanneer de spinazie is ontdooid kun je de kookroom toevoegen. Verwarm de saus onder regelmatig roeren en voeg op het eind de verse spinazie toe. Breng de saus verder op smaak met een beetje zout en eventueel edelgistvlokken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (de verse pasta hoeft maar 3 minuten te koken) en serveer de pasta met de saus en een topping van walnoten.


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon