Vegan wentelteefjes

De smaak van wentelteefjes brengt me direct terug naar de vrije woensdagmiddagen op de basisschool (toen het leven nog zorgeloos was ;). Ik hielp mama dan met 'het soppen van de broodjes', dat was een leuk werkje. Nu ik mijn dagen werkend doorbreng vind ik wentelteefjes vooral lekker als zondags ontbijtje. Makkelijk te maken en heerlijk met wat vers fruit erbij!


What we need... (voor 8 wentelteefjes)

- 250 ml havermelk

- 2 'no egg' (ik gebruik Orgran No Egg, te koop bij Veggie4u en grotere AH's)

- 2 el suiker

- Kaneel

- 8 sneetjes lichtbruin brood (ik gebruik het liefst casino bruin)

- Kokosolie of plantaardige boter om in te bakken (bijv. Wajong boter)

- Basterdsuiker of poedersuiker om te bestrooien


What to do...

Maak een beslagje door de 2 tl 'no egg' schuimig te kloppen met 6 el water. Voeg vervolgens de havermelk, suiker en 1 tl kaneel toe en klop tot een schuimig mengsel. Doop de sneetjes casinobrood in het beslag en bak in een pan met boter of geurloze kokosolie bruin en knapperig. Bestrooi met wat extra kaneel en poedersuiker en serveer bijvoorbeeld met aardbeien. Ook voor dagen die geen zondagen zijn :)



  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon