Vegan chocolademousse met 3 ingrediënten

Aquafaba, I love it! Wat een heerlijke ontdekking is dit spul. Naast meringue (bijv. in deze citroen meringue taart) kun je er ook heerlijke chocolademousse mee maken. Even luchtig als de variant met zuivel en met maar drie ingrediënten budgetvriendelijk én snel.




What we need... (4 kleine porties)

- Kikkererwtenvocht (blikje 400 g)

- 100 g pure chocolade - ik gebruikte 75%

- 35 g poedersuiker


What to do...

Smelt de chocolade au-bain-marie. Giet de kikkererwten af en vang het vocht op. Klop het kikkererwtenvocht tot een stevig schuim ontstaat. Roer de gesmolten chocolade en de poedersuiker rustig door de aquafaba, zodat de luchtigheid behouden blijft. Verdeel de mousse over de schaaltjes en zet minimaal twee uur in de koelkast. En genieten maar! :-)

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon