Thaise groene curry

Bijgewerkt: 24 jun 2019

Wel voldoende groenten eten, maar niet uren in de keuken staan. Deze thaise groene curry doet het! Heerlijk voor een zwoele zomeravond.


Ingrediënten (2 personen)

- 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes

- 1/2 aubergine, in blokjes

- 1/2 broccoli, in kleine roosjes

- 1 ui, gesnipperd

- 2 flinke el groene currypasta (bijv. uit pot van Koh Thai)

- 2 pakjes santen

- 200 ml water

- Noedels of rijst voor twee personen

- Handje pinda's, fijngehakt

- Olie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Verwarm de olie en fruit de ui in een paar minuten glazig.

2. Voeg twee flinke eetlepels groene currypasta toe en bak kort mee.

3. Doe de rest van de groenten bij de ui in de pan en roerbak een paar minuten mee.

4. Voeg het water en de santen toe. Breng aan de kook en laat de curry op laag vuur 10-15 minuten pruttelen.

5. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Serveer de curry met de noedels en een handje pinda's.


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon