Risotto met paddenstoelen en aspergetips

Bijgewerkt: 10 jul 2018

Dat een lekkere risotto niet afhankelijk is van kaas bewijst dit recept. Heerlijk smeuïge risotto boordevol groenten!


What we need... (2-3 personen)

- 150 g risotto rijst (ik gebruikte die van AH Excellent)

- 100 g shiitake

- 100 g kastanje champignons

- 100 g aspergetips

- 1 pot zongedroogde tomaatjes

- 1 ui

- 2 el olijfolie

- 1 teentje knoflook

- 1 el edelgistvlokken

- 400 ml groentebouillon

- Handje rucola sla

- Handje pijnboompitten

- Peper / zout / oregano


What to do...

Snipper de ui en fruit in een pan met de olijfolie en geperste knoflook. Snijd intussen de paddenstoelen en aspergetips. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en bak kort mee. Voeg vervolgens in delen de groentebouillon toe; iedere keer als de rijst het vocht heeft opgenomen voeg je een beetje extra bouillon toe. In totaal duurt het ongeveer 20 minuten totdat de rijst gaar is. Roer op het einde de edelgistvlokken door de risotto.

Bak intussen de paddenstoelen en aspergetips gaar. Voeg op het eind de in stukjes gesneden gedroogde tomaatjes toe en breng op smaak met oregano, zout en peper. Voeg de groenten toe aan de risotto en maak het gerecht af met wat rucola en pijnboompitjes.



  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon