Perfecte carrotcake

Bijgewerkt: 30 sep 2018

Worteltjestaart: veganistischer kan bijna niet. Na veel experimenteren kwam ik tot hét recept voor een perfecte taart, inclusief heerlijke topping. Dit recept is geschikt voor een springvorm van 20 cm of 8 tot 10 muffins.


What you need...


Cake

- 2 bananen

- 100 g zonnebloemolie

- 100 g lichte basterdsuiker

- 150 g bloem

- Half zakje bakpoeder

- 125 g wortel

- Half zakje baking soda

- 1 el appel cider azijn

- Handje rozijnen

- Kaneel


Topping

- 75 g plantaardige margarine (bijv. plantenboter van de AH)

- 75 g santen

- Een citroen (schil + helft sap)

- Poedersuiker

- Handje pecannoten / walnoten


How to...

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak eerst de bananen goed fijn. Voeg de zonnebloemolie en de suiker toe en mix tot er een egaal mengsel ontstaat. Rasp de wortel en voeg samen met de bloem en het bakpoeder toe aan het bananenmengsel. Mix alles goed door elkaar zodat er geen klontjes over blijven. Meng de baking soda met de appel cider azijn. Als het goed is gaat de baking soda nu schuimen, dat is precies de bedoeling! Voeg het goedje toe aan het beslag en roer alles nogmaals goed door elkaar. Voeg ten slotte een handje rozijnen en een theelepel kaneel toe. Giet het beslag in een ingevette springvorm en zet de taart in het midden van de oven. De taart heeft ongeveer 30-40 minuten nodig om gaar te worden. Check voordat je de taart uit de oven haalt of ie gaar is door met een satéprikker in de taart te prikken. Als deze er (zo goed als) droog uitkomt is de taart klaar. Laat de taart goed afkoelen voordat je de topping erover verdeeld.


Mix voor de topping de boter, santen, sap en schil van de citroen tot een egaal mengsel. Voeg naar smaak poedersuiker toe. Verspreid de topping over de taart, strooi er nog een beetje kaneel en noten over en voilà, de perfecte carrotccake! :-)  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon