Pasta met verse tomatensaus en aubergine

Pasta is altijd fijn, en nog fijner met een home made tomatensausje. Met dit simpele recept zet je in een handomdraai een verse pastasaus op tafel. Buon appetito!What we need... (2-3 personen)

- Pasta naar keuze

- 1 aubergine

- 4 tomaten

- 1 grote ui

- 1 klein potje tomatenpuree

- 2 tenen knoflook, geperst

- 200 ml passata

- Handje verse basilicum

- Peper / zout

- Olijfolie om in te bakken

- Optioneel: een halve chilipeper


What to do...

De eerste stap is de tomaten te ontvellen. Maak hiervoor met een mes aan de onderkant en de bovenkant van de tomaten een kruisje. Breng water aan de kook en leg de tomaten in het hete water. Haal ze er na vijf minuten uit en laat afkoelen in een kom koud water.

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Bestrooi de aubergine met een beetje peper en zout. Verwarm de olijfolie en fruit de ui met de knoflook op laag vuur. Voeg hier ook een fijn gesneden chilipeper (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je de saus wil hebben) toe als je voor een spicy tomatensaus gaat. Ontvel intussen de afgekoelde tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de ui en laat onder regelmatig roeren 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en daarna de passata. Breng op smaak met een beetje peper, zout en de fijngesneden basilicum toe. Laat de saus op laag vuur sudderen terwijl je in een aparte pan de aubergine bakt. Kook de pasta gaar. Roer de aubergine en de pasta door de tomatensaus en serveer de pasta met wat olijven en pijnboompitjes.


Deze pasta combineert ook goed met vegan ricotta. Klik hier voor het recept!

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon