Pasta met oesterzwammen en roomsaus

Bijgewerkt: 8 nov 2018

Een tijdje terug kreeg ik van een vriend een DIY pakket om oesterzwammen te kweken. Bizar hoe snel die dingen groeien! Binnen 10 dagen waren ze al klaar om geoogst te worden. Dat vroeg natuurlijk om een lekker recept. Ik had nog nooit eerder sojaroomsaus gebruikt omdat ik niet zo van de smaak van sojamelk hou en bang was dat die smaak te overheersend zou zijn. Ik waagde me er toch aan bij dit gerecht en ben positief verrast. Eigenlijk proefde ik nauwelijks verschil met kookroom van zuivel. Het resultaat: een heerlijke pasta, die snel op tafel staat!


Ingrediënten (2-3 personen)

- 160-240 g pasta (spiraalpasta of penne werken goed bij een wat dunnere saus)

- 1 pakje sojaroom (ik gebruikte de variant van de AH)

- 200 g oesterzwammen

- 200 g champignons

- 1 grote ui

- 2 teentjes knoflook, geperst

- Peper / zout

- 1 tl oregano

- Een paar blaadjes verse basilicum

- Olijfolie om in te bakken

- Optioneel: peterselie om te garneren


Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Scheur de oesterzwammen in grove stukken en snijd de champignons in vieren. Verwarm de olijfolie en fruit de ui zo'n 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de geperste knoflook toe en bak op laag vuur een paar minuten mee. Bak de paddenstoelen mee tot ze iets zijn geslonken en doe de kookroom erbij. Breng de saus op smaak met de oregano, basilicum en een beetje peper en zout. Laat de saus op laag vuur sudderen totdat ie iets is ingedikt. Roer vervolgens de gekookte pasta erdoorheen en serveer met wat verse peterselie.


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon