Parelcouscous met gevulde portobello

Met Kerst maakte ik gevulde portobello's met gekarameliseerde ui en dadels in bladerdeeg als veganistisch voorgerecht. Door de portobello's in dit gerecht te combineren met parelcouscous en zoete aardappel ontstond een heerlijk, bijna restaurantwaardig (al zeg ik het zelf) hoofdgerecht. Licht zoet, met een beetje pit door de gekruide zoete aardappel. Een topper als je een keer wil shinen tijdens een etentje!




What we need... (2 personen)

- 150 g parelcouscous (ik gebruikte die van het AH huismerk)

- 2 portobello's

- 1/4 van een blokje groentebouillon

- 1 grote zoete aardappel

- 2 sjalotjes

- 1 el bruine suiker of rijststroop

- 4 medjoul dadels

- Flinke eetlepel gedroogde tomaatjes en zwarte olijven

- Rucola sla

- Handje fijngehakte gemengde noten

- Chilipoeder, zout, peper

- Olijfolie


What to do...

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de blokjes zoete aardappel over de bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie, een mespuntje chilipoeder en wat peper en zout. Meng met je handen zodat alle blokjes bedekt zijn met een laagje kruiden. Zorg dat ervoor dat er aan de zijkant ruimte overblijft voor de portobello's en zet in de oven. Bak de zoete aardappel in 15 minuten knapperig en gaar, waarbij je de laatste 5 minuten de portobello's mee verwarmt.


Kook de parelcouscous met de groentebouillon in 10 minuten gaar. Snijd de sjalotten in dunne ringetjes en de dadels in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie en voeg de sjalotjes toe. Bak op laag vuur onder regelmatig roeren. Voeg na 5 minuten de de suiker of rijststroop en de dadels toe met 2 el water en laat nog 10 minuten sudderen op laag vuur.


Meng de zoete aardappel, olijven en in stukjes gesneden gedroogde tomaatjes door de parelcouscous. Maak het bord gelaagd op met eerst de parelcouscous, vervolgens een handje rucola sla en dan de portobello met het mengsel van sjalotjes en dadels. Maak af met een handje gemengde noten.




  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon