Oosterse wraps

Wraps, je kunt er alle kanten mee op. Zo deelde ik eerder een recept voor wraps met hummus, spinazie en mango. Deze variant heeft een Oosters tintje en bevat lekker veel groenten. Extra spicy te maken voor wie dat wil!


What we need... (2-3 personen)

- 4-6 wraps

- Vega kipstukjes (bijv. deze van de AH)

- 1 rode ui

- 1 rode paprika

- Halve Chinese kool

- Handje sperziebonen

- 5 el kokosmelk

- 2 el sojasaus

- 1 tl paprikapoeder

- 2 cm verse gember, fijngesneden

- 2 tl laos

- 1 tl kerriepoeder

- 2 tl cayennepoeder (voeg 1 tl extra toe voor als je van pittig houdt)

- 2 tenen knoflook, geperst

- Kokosolie of wokolie om in te bakken



What to do...

Doe de vega kipstukjes in een schaal en voeg de sojasaus, de kruiden, knoflook en gember toe. Laat even staan om te marineren terwijl je de groenten klaar maakt. Maak de sperzieboontjes schoon en halveer ze. Kook deze in 3-4 minuten beetgaar. Snijd de rode ui in dunne dingetjes en de paprika in reepjes. Snijd ook de Chinese kool fijn. Verwarm een beetje olie in een wok. Voeg de vega kipstukjes en de rode ui toe en bak deze kort. Doe vervolgens de rest van de groenten erbij en voeg na een minuut of 5 de kokosmelk toe. Laat nog een paar minuten pruttelen. Serveer de wraps met het groentenmengsel en eventueel een beetje chilisaus.


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon