Mijn favo vegan hotspots

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: vegan restaurants en lunchrooms. Een heerlijke ontwikkeling. Want hoe leuk is het om nieuwe dingen te ontdekken én jezelf af en toe lekker verwennen? In deze blog zet ik mijn favorieten voor je op een rij.


1. Den Haag: FOAM

Als er familie of vrienden langskomen in mijn thuisstad Den Haag introduceer ik ze altijd graag bij Foam. Bij Foam kun je terecht voor heerlijke lunchgerechten, koffie met je favoriete plantaardige melk en de allerlekkerste vegan taartjes. In de zomer lekker buiten op het terras of in de achtertuin, en bij kouder weer warm binnen. Van Foam word ik altijd blij!

2. Rotterdam: Backyard

Laatst ontdekte ik een nieuw pareltje in het immer bruisende Rotterdam: Backyard. Deze leuke plek is ingericht als een soort stadse achtertuin met een fantastische aankleding (lees: geïmproviseerde boom, schommel en industrieel karakter). De kaart is hier in de basis veganistisch en tegen een meerprijs kan vlees, vis of kaas bij besteld worden. Een goede optie dus als je met een gemixt gezelschap bent! Je kunt bij Backyard zowel overdag als 's avonds terecht en de sharing platters zijn echt een aanrader. De Indiase variant was in ieder geval genieten. Backyard is een prachtige aanwinst.


3. Delft: Wildgroei

In het hart van Delft, met uitzicht op de kerk, zit een vegetarisch / veganistische lunchroom genaamd 'Wildgroei'. Een heerlijke plek waar je je direct thuis voelt, alsof je koffie drinkt in je eigen huiskamer buiten de deur. De lieve oprichtsters, moeder en dochter, adviseren je graag. Je kunt hier terecht voor lunch, koffie en heerlijke baksels. Ga het proeven!

4. Utrecht: Gys

Gys is een perfecte plek om heen te gaan als je met niet-vega(n)’s op stap bent. Dit biologische restaurantje biedt zowel vega(n) als vlees keuze en is dus mooi voor gemixt gezelschap. Gys heeft twee vestigingen in Utrecht en had daarnaast een vestiging in Rotterdam. De laatste is helaas gesloten, maar ik ben blij dat ze in Utrecht nog gewoon open zijn. Want wat kun je hier heerlijk eten! Ga bijvoorbeeld voor de vegan kapsalon of een saté van seitan. Of een heerlijke maaltijdsoep. En vergeet de taart als toetje niet!


5. Arnhem: Konijnenvoer

Ik ben zelf opgegroeid in de omgeving van Arnhem (in Dieren, echt waar, geen grap) en ging vroeger vaak naar Arnhem om te winkelen. Ik vond het nooit zo’n hele aantrekkelijke stad, maar wat is er veel veranderd de afgelopen jaren! Ook hier duiken steeds meer vegan hotspots op. Zoals Konijnenvoer. Dit leuke vegan pop-up restaurant opende afgelopen zomer haar deuren en is een grote hit. Ze wisselen van locatie en hebben een menu op thema. Een hele leuke manier om nieuwe dingen te ontdekken dus!

Wat zijn jouw favo vegan hotspots?

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon