Hartige taart met prei, broccoli en champignons

Bijgewerkt: 10 jul 2018

Het geheim van een goede, vegan hartige taart is tofu. Zonder enige vorm van bewerking is het niet te eten, maar tofu is echt heel lekker en handig als je het op de goede manier gebruikt. In deze hartige taart wordt tofu gebruikt als vervanger voor ei om de vulling goed vast te houden.


What we need... (springvorm 20 cm)

- 300 g tofu

- 50 ml havermelk

- 1 flinke el mosterd

- 5 vellen bladerdeeg (ik gebruikte die van de AH, zonder roomboter)

- Een kleine broccoli

- Halve prei

- 125 g kastanjechampignons

- 1 teentje knoflook

- Peper, zout, oregano

- 1 el edelgistvlokken

- 1 el olijfolie

- Handje cashewnoten


What to do...

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Snijd de prei in ringen, de broccoli in roosjes en de champignons in grove stukken. Bak de groenten met een teentje knoflook en wat oregano knapperig en beetgaar. Doe de tofu in een blender met de havermelk, mosterd, edelgistvlokken en wat zout. Roer het tofumengsel door de groenten en bak een minuutje mee. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en voeg het groentenmengsel toe. Verspreid wat cashewnoten over de taart voordat je de taart met bladerdeeg af dekt.

Bak de taart in 30 minuten gaar en serveer met een frisse salade. Eet smakelijk!


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon