Gnocchi

Verse pasta bevat helaas vaak ei. Gnocchi daarentegen is vaak veganistisch. Ik had nog niet eerder verse gnocchi gemaakt en besloot daar eens werk van te maken. Simpel en vers toch echt het allerlekkerst!


What we need... (4 personen)

- 800 g aardappels

- 220 g bloem

- Peper / zout


What to do..

Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels en een snufje zout tot ze gaar zijn en giet af. Laat een kwartiertje afkoelen. Gebruik een pureestamper om de aardappels fijn te stampen (het kan ook met een vork, zoals ik deed bij gebrek aan een stamper, maar dat is niet per se aan te raden ;). Voeg de bloem toe en kneed de aardappels met de bloem, wat zout en peper tot een soepel deegje. Kneed net zo lang tot er geen klontjes meer in het deeg zitten. Verdeel het deeg vervolgens in 6 stukken en rol deze stukken tot een slang. Je kunt het aanrecht of de plank waar je op werkt bestuiven met bloem om te voorkomen dat het deeg vast blijft plakken. Snijd daarna stukjes van ongeveer 1,5 à 2 cm. Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven, dan zijn ze gaar.
Het enige wat nog rest is een goede saus. Inspiratie nodig? Hier vind je het recept voor vegan pesto en hier voor verse tomatensaus met aubergine. Eet smakelijk!

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon