Chili sin carne

Een lekkere chili hoeft helemaal geen vlees te bevatten. Deze chili bevat twee soorten bonen en is gemaakt met vegetarisch gehakt. Een frisse guacamole met sojayoghurt maakt het af!


What we need... (2-3 personen)

- 200 g chilibonen

- 200 g kidneybonen

- 1 grote ui

- 2 teentjes knoflook

- Twee paprika's (bijv. rood en geel)

- 1 pakje vegagehakt

- 1 blikje tomatenpuree

- 400 g tomatenblokjes

- 2 tl chilipoeder

- 1 tl komijnpoeder

- 1 tl paprikapoeder

- Mespuntje kaneel

- Peper/zout

- 2 avocado's

- 50 g sojayoghurt

- Sap van een halve limoen


What to do...

Laat de bonen uitlekken. Snipper de ui en fruit deze in een pan met olie en de geperste knoflook. Bak het vegetarisch gehakt kort mee en voeg de kruiden toe. Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden paprika's toe en bak dit kort mee. Doe de tomatenblokjes en bonen erbij en laat de chili 10 minuutjes op laag vuur pruttelen. Prak ondertussen de avocado's fijn met de sojayoghurt. Roer de limoensap door het avocadomengsel en voeg naar smaak peper en zout toe. Dien de chili op met een flinke lepel van het avocadomengsel. Voor de liefhebbers is koriander een lekkere toevoeging! :)


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon