Chana masala

De Indiase keuken biedt volop mogelijkheden voor vegetariërs en veganisten, waarbij het geheim schuilt in de heerlijke kruiden die gebruikt worden. Bij mijn favoriete Indiase restaurant in Den Haag (Himalayan, echt een aanrader) neem ik graag chana masala. Laatst probeerde ik zelf wat uit en het kwam aardig in de buurt! Het recept zal ik jullie natuurlijk niet onthouden :)


What we need... (4 personen)

- 1 grote ui

- 1 el gemalen komijn

- 5 grote tenen knoflook

- Verse gember (ongeveer 3 cm)

- 2 groene chilipepers (zaadjes verwijderd voor een minder pittige variant)

- 1 el koetoembar

- 1 tl kurkuma

- 1 tl garam masala

- 800 g kikkererwten

- 800 g gepelde tomaten

- Handje verse koriander (bewaar een beetje voor de garnering)

- 2 el kokosolie om in te bakken


What to do...

Maak in een keukenmachine of vijzel de kruidenpasta door de knoflook, gember, groene chilipeper, verse koriander, ketoembar, garam masala en kurkuma fijn te malen. Verwarm de kokosolie in een grote wok of braadpan en voeg de ui en gemalen komijn toe. Roer goed door en doe na een paar minuten de kruidenpasta bij de ui in de pan. Na ongeveer 5 minuten kunnen de gepelde tomaten en de kikkererwten erbij. Ik heb de gepelde tomaten kort in de keukenmachine gedaan, maar je kunt ze ook in de pan fijn drukken. Laat de curry zo'n 30 minuten op laag vuur sudderen zodat de smaken goed vrij komen. Serveer met rijst of naanbrood en garneer met wat verse koriander.



  • Facebook - Black Circle
  • Instagram Social Icon